Skradin je gradić na gornjem kraju potopljenog ušća rijeke Krke na samom ulazu u Nacionalni park Krka. Od Šibenika je udaljen svega 19 km. Skradin je privlačna turistička destinacija s autohtonom kamenom gradskom jezgrom u čijoj se blizini nalaze atraktivna izletišta, slapovi skradinskog buka i Roški slap sa starodnevnim mlinicama i vodenicama i franjevački otočić Visovac s bogatom knjižnicom i kulturno - umjetničkom riznicom.
U Skradinu se nalazi jedna od najljepših marina Hrvatske. U neposrednoj blizini uređeno je kupalište a ljubitelji diskretnijih plaža svoj kutak mogu naći izvan mjesta, računajući na labudove kao povremene posjetitelje.
Skradin je jedan od najstarijih gradova na području Hrvatske. Na tom mjestu su naselje imali još Iliri, nakon kojih su Rimljani, zbog važnog strateškog položaja tu osnovali naselje Scardona, koje je postalo važno trgovačko središte. Tijekom povijesti Skradin je bio pod vlašću Turaka, Venecijanaca, Francuza i Austro-Ugarske. Važnost je izgubio kad su Francuzi izgradili prometnicu koja je vodila kroz Šibenik.

Što posjetiti? - Znamenitosti u Skradinu
Crkva Male Gospe sa zvonikom udaljenim dvadesetak metara - na najvećem trgu u središtu grada - 18. stoljeće
Pravoslavna crkva sv. Spiridona, crkve sv. Petka i sv. Jeronima - u staroj gradskoj jezgri
Bribirska glavica - 15 km od Skradina - lokalitet star šest tisuća godina, na čijem području se mogu naći ostaci od prapovijesti, preko antike i srednjeg vijeka do danas

Fotogalerija